Alt ekstremitede hızlı akımlı arteriyovenöz malformasyon olgusu - Rahman, Ali; Ozdemir, Huseyin; Özgüler, İbrahim Murat; Colak, Mehmet Cengiz (My University, 2009)
Arteriyovenöz malformasyonlar (AVM) konjenital vasküler malformasyonlardan olup, doğumdan puberteye kadar asemptomatik kalabilirler. Agressif büyüme potansiyeline sahip bu lezyonlar etraf dokulara bası sonucu semptomatik hale gelebilirler. Lezyonun nidus adı verilen ana gövdesinin tamamen çıkarılması tek tedavi seçeneği olup yetersiz girişimler nükslerle karekterizedir. Bu makalede diz arkası bölgede yerleşmiş ve cerrahiyle başarıyla tedavi edilmiş bir AVM olgusunu sunuyoruz.
Keywords: Periferik Damar Hastalıkları; Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Genel ve Dahili Tıp