FIRAT ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ YÜKSEKOKULU CİP BALIK ÜRETİM TESİSİNE AİT BALIK HAVUZLARINDAKİ ALG FLORASININ ARAŞTIRILMASI - ÇAĞLAR, METİN (Fırat Üniveristesi, 1991)
Su Ürünleri Yüksekokulu'nun Cip üretim ve Yetiştirme Tesislerindeki alabalık ve sazan havuzlarındaki alg gelişmeleri Mart 1 991 -Eylül 1991 tarihleri arasında incelenmiştir. Havuzlar içerisinde yan duvarlar taban ve su içinde olmak üzere üç değişik kesimde alg gelişmeleri gözlenmiştir. Havuzlar içerisindeki alg florası başlıca diyatomeler (Bacillariophyta)'den ibaret olmuştur. Diyatomelere ait Toplam 23 takson tespit edilmiştir. Navicale, Nitzschia ve Cymbellaen fazla türle temsil edilen diyatome genusları olmuştur. Tüm havuzlar içerisinde Navicale türleri hem bulunuş hem de hücre sayılarıyla en önemli diyatomeler olmuşlardır. Diyatomelerin ilkbahar gelişmeleri yaz aylarındaki gelişmelerinden çok daha çarpıcı bulunmuştur. AHAHTAR KELİMELER: Diyatome, alg florası, balık havuzlan

Ill sunmm Masters Thesis İNVESTI6AT10N OF algal flora of fish ponds in fishery RESEARCH CENTER OF SCHOOL OF AQUACULTURE, FIRAT UNIVERSITY Metin ÇAĞLAR Fırat University School of Aquaculture 1992, P&ge: 83 Algal growths in Salmon and Carp fish ponds situated in Fishery Research Center of School of Aquaculture, Fırat University, vere investigated between March 1 991 -September 1 991. Algae were found to develop on the side-walls, bottom and in water of the fish ponds. Algal flora of the ponds was predominantly constituted by diatoms (Bacillariophyta). A total of 23 diatom taxa were determined. Msvimla, MitzscMs and CşmMifs were the genera represented by more species than other diatoms. Mavietila species appeared to be the most significant both in occurrence and in cell numbers in all ponds. Spring developments of the diatoms were by far greater than those recorded in summer. KEY WORDS: Diatom, algal flora, fish ponds
Investigation of algal flora of fish ponds in Fishery Research Center of School of Aquaculture, Fırat University
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products