Keban Baraj Gölü (Elazığ)'nde Yaşayan Barbus grypus Heckel, 1843'de Otolit Büyüklüğü-Yaş İlişkisi - Düsükcan, Mustafa; Calta, Metin; Eroglu, Mücahıt; Şen, Dursun (My University, 2015)
Bu çalışmada, Keban Baraj Gölünde yaşayan Barbus grypus Heckel, 1843 populasyonunun sagittal otolit büyüklüğü (uzunluk, genişlik ve ağırlık) ile yaş arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Dişilerde yaş ile ortalama otolit uzunluğu, genişliği ve ağırlığı arasında korelasyon katsayıları sırasıyla r = 0.96, r = 0.96 ve r = 0.98 olarak belirlenmiştir. Erkeklerde yaş ile ortalama otolit uzunluğu, genişliği ve ağırlığı arasında korelasyon katsayıları sırasıyla r = 0.97, r = 0.98 ve r = 0.96 olarak belirlenmiştir. Tüm populasyon da ise yaş ile ortalama otolit uzunluğu, genişliği ve ağırlığı arasında korelasyon katsayıları sırasıyla r = 0.96, r = 0.98 ve r = 0.97 olarak tespit edilmiştir. Sonuç olarak, yaş grupları ile otolit büyüklüğü arasında pozitif yönde çok kuvvetli korelasyon olduğu belirlenmiştir.
Keywords: Biyoloji; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi