LCD EKRANLAR İÇİN NANOMALZEME ESASLI SIVI KRİSTALLERİN ÜRETİLMESİ - İLHAN, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2014)
Çinko oksit ve nikel oksit nanomalzemeler kimyasal hidroliz metodu kullanılarak sentezlendi. Üretilen malzemelerin yapısal özellikleri UV-VİS spektrometresi, taramalı elektron mikroskobu, FT-IR teknikleri kullanılarak analiz edildi. 4-oktil-4-bifenilkarbonitril (8CB) sıvı kristali ZnO ve NiO nanomalzemeler ağırlıkça %1 oranında katkılandırıldı. Katkılandırılan sıvı kristallerin dielektrik anizotropi özellikleri dielektrik spektroskopi metodu kullanılarak analiz edildi. 8CB sıvı kristalin dielektrik anizotropi ve kritik frekans değerlerinin naomalzeme katkısı ile arttı. Elde edilen sonuçlar 8CB sıvı kristalin dielektrik anizotropik özelliklerinin nanomalzeme katkısı ile geliştirebileceğini gösterdi. Anahtar Kelimeler: Sıvı Kristal, Nanomalzeme, Dielektrik Anisotropi

Zinc oxide (ZnO) and nickel oxide (NiO) nanomaterials were synthesized by hydrolyzed chemical method. The structural properties of these materials were analyzed by UV-VIS spectrophotometer, Scanning Electron Microscopy and FTIR techniques. The 4-octyl-4-biphenylcarbonitril (8CB) liquid crystal were doped by ZnO and NiO (1%wt.) nanomaterials. The dielectric anisotropy properties of the doped liquid crystals were analyzed using the dielectric spectroscopy method. The dielectrical anisotropy and critical frequency values of 8CB liquid crystal were increased by nanomateril doping. The obtained results indicate that the dielctrical anisotropy properties of 8CB liquid crystal can be improved by nanomaterial doping. Keywords: Liquid crystal, Nano materials, Dielectric anisotropy
Production of nanomaterial based on liquids crsytals for LCD screens
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği