HZ. MERYEM VE EFES-MERYEMANA EVi - Yitik, Ali İhsan (Fırat University, 2000)
Müslümanlar ve Hıristiyanların Hz. Meryem ve Efes Meryemana hakkındaki düşüncelerini ele almayı amaçlayan bu yazı, iki bölümden oluşmaktadır. İlk olarak, genelde İslfun'm, özellikle de ülkemizde yaşayan müslümanlarm Hz. Meryem ve Meryemana Evi hakkındaki düşünceleri ele almmış; ikinci bölümde ise, Katoliklik, Protestanlık ve Ortodoksluk gibi temel Hıristiyan mezheplerinin aynı konudaki görüşleri belirlenmeye çalışılmıştır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları