ÖZEL TÜKETİM VERGİSİNDE TEVKİFAT UYGULAMASI - Yücel, Ali Serdar (My University, 2014)
(I) sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan 38.11 GTIP numaralı malların, ÖTV mükellefleri tarafından(rafinericiler hariç) sanayi sicil belgesini haiz olan KDV mükellefi imalatçılara tesliminde, ÖTVnintamamının tevkif edilerek yeni oluşturulan (6) numaralı beyanname ile beyan edilmesi ve ödenme- sine ilişkin 19.04.2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 34 seri nolu ÖTV Genel Tebliği iledüzenlemeler yapılmıştır. Tevkif edilen verginin beyanı, ödenmesi, belge düzeni, düzeltme işlemlerive cezai yaptırımlarına ilişkin söz konusu tebliğde ayrıntılı düzenlemeler yapılmış olup, çalışmamızdakonunun, daha sade ve anlaşılabilir açıklamalarla ve bir örnekle ortaya konulmasına çalışılacaktır.
Keywords: İktisat; İşletme Finans