ELAZIĞ İLİNE İLİŞKİN BİR ENVANTER ÇALIŞMASI - SAYHAN, YUNUS (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışmada Elazığ ilinin mevcut envanter durumu analiz edilmiştir. Analiz yapılırken TUİK verileri ve çeşitli kurum verilerinden faydalanılmıştır. Elazığ ili; tarım, hayvancılık, turizm, su ürünleri, maden ve enerji kaynakları açısından araştırılmıştır. Araştırma sonuçları tablo ve grafiklerle desteklenmiştir. Ayrıca verilerin çapraz kontrolü de gerçekleştirilmiştir. Verileri analiz ederek, çözüm odaklı sonuçların geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Tez kapsamında çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen bulguların ve sonuçların gelecekteki çalışmalara rehberlik etmesi hedeflenmektedir. Bunun dışında envanter çıkarma konusunda yöntemler geliştirmek ve ilin çeşitli yönlerden gelişip değişmesini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu sebeple, bu araştırma ilin envanterini ortaya koyarak hangi yönlerin geliştirilmesi gerektiğini öngördüğü için büyük önem arz etmektedir. Çalışmalara ek olarak Elazığ ilinin jeopolitik konumu ve tarihçesi de konu edilmiştir.

In this study, the current inventory situation of the province of Elazığ was analyzed. While analyzing, TUIK data and various institution data were used. Elazığ province; in terms of agriculture, animal husbandry, tourism, aquaculture, mine and energy resources was investigated. The results of the research were supported by tables and graphs. Cross-checking of the data was also performed. By analyzing the data, it is aimed to develop solution focused results. Various researches have been made within the scope of the thesis. It is aimed to guide the findings and conclusions of future researches as a result of the researches carried out. Apart from this, it is aimed to develop methods to make inventory and to improve the various aspects of the province. For this reason, this research is very important because it reveals the provincial inventory and predicts which aspects need to be developed. In addition to the studies, the geopolitical position and history of the province of Elazığ has been mentioned.
An inventory study on Elazığ province
Keywords: İşletme; Ekonomi