The Insertion\Deletion Polymorphism of Angiotensin Converting Enzyme is Associated with Major Depression - Kara, Murat; Kara, Bilge; Erol, Deniz; Yüce, Hüseyin; Atmaca, Murad; Tekedereli, İbrahim (Fırat University, 2012)
Objective: Major depression is a relatively common psychiatric disorder. The etiology remains to be elucidated. In this study, we investigated the relationship between major depression and the insertion\deletion polymorphism of angiotensin converting enzyme gene. Materials and Methods: The DNAs from patients (n=133) and healthy volunteers (n=119) were analysed by polymerase chain reaction (PCR). Results: The genotype (p

Amaç: Major depresyon toplumda sıkça karşılaşılan bir psikiyatrik bozukluktur. Birçok faktör suçlanmakla birlikte etyolojisi henüz tam olarak aydınlatılamamıştır. Bu çalışmamızda anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) insersiyon (I)\ delesyon (D) polimorfizmi ile major depresyon arasındaki ilişkiyi araştırdık. Gereç ve Yöntem: Yüzotuzüç hasta 119 sağlıklı bireyden elde edilen DNA'lar polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) yöntemi ile analiz edildi. Bulgular: Anjiyotensin dönüştürücü enzim insersiyon delesyon genotipleri (p
Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim İnsersiyon\Delesyon Polimorfizmi Major Depresyon Hastalığıyla İlişkilidir