TANPINAR’IN ŞİİRLERİNDE ZAMAN ANLAYIŞI - Özcan, Tarık (Fırat University, 2012)
Modern Türk şiirinin önemli bir şairi olan Tanpınar’ın şiirlerinde zaman kavramı sadece estetik bir mesele olarak ele alınmamıştır. Tanpınar’ın şiirlerinde zaman, epistemolojik anlamda da bir hayli sorgulanmaktadır. Biz, bu çalışmamızda Tanpınar’ın şiirlerindeki zaman problemi üzerinde durarak konuya açıklık kazandırmak istiyoruz. Anahtar Sözcükler: Ahmet Hamdi Tanpınar, şiir, zaman