Doğrusal genelleştirilmiş ağırlıklı n-den k-çıkışlı F sistemin güvenilirlik analizi - Özbey, Fahrettin; Gökdere, Gökhan (My University, 2021)
Belirli sayıdaki bileşenlerin paralel bağlanmasıyla oluşan yapı modül olarak adlandırılır. N tane modülün\rdairesel veya doğrusal sıralanmasıyla genelleştirilmiş n-den k-çıkışlı sistem elde edilir. Bu çalışmada,\rdoğrusal genelleştirilmiş ağırlıklı n-den k-çıkışlı F sistem önerilmiştir. Bu sistemin güvenilirliği ve sistem\rimzası elde edilmiştir. Ağırlıklı sistemlerde her bir bileşenin sisteme katkısı farklı olduğundan bu katkı\rbileşen ağırlığı olarak ifade edilir. Sistemdeki her bir bileşenin kendine ait ağırlığı ve çalışma olasılığı vardır.\rModülü oluşturan bileşenlerin toplam ağırlığına modül ağırlığı denir. Ardışık arızalı modüllerin toplam\rağırlığı en az k olduğunda veya sistemdeki arızalı bileşenlerin toplam ağırlığı en az ? olduğunda doğrusal\rgenelleştirilmiş ağırlıklı n-den k-çıkışlı F sistem arızalanır.
Keywords: İstatistik ve Olasılık