PARANORMLU UZAYLARDA İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIK - ÖZÇELİK, EMİNE (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde; , , ve uzayları tanımlanmış olup bu uzayların özellikleri gösterilmiştir. Üçüncü bölümde; İstatistiksel yakınsaklık ve -İstatistiksel yakınsaklık kavramları incelenmiş ve genelleştirilmiş fark dizi uzaylarından bahsedilmiştir. Dördüncü bölümde; Paranormlu uzaylarda -istatistiksel yakınsaklık ve - istatistiksel Cauchy arasındaki ilişki incelenmiş ve bu kavramlarla ilgili temel tanım ve teoremler verilmiştir. Son olarak da -kuvvetli p-Cesàro toplanabilme ile ilgili teoremler ifade ve ispat edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Yoğunluk, istatistiksel yakınsaklık, istatistiksel Cauchy, paranormlu uzay, -istatistiksel yakınsaklık, -istatistiksel Cauchy, -kuvvetli p-Cesàro toplanabilme.

This study consists of four chapters. In the first chapter; basic definitions and theorems are given. In the second chapter, , , and spaces are defined in and properties of these spaces are introduced. In the third chapter; the notions of statistical convergence and -statistical convergence are examined and genaralized difference sequence spaces are introduced. In the fourth chapter; the relationship between - statistical convergence and - statistical Cauchy in paranormed spaces was examined and the basic definitions and theorems are given. Finally, the theorems related to -strongly p-Cesàro summability are given and they are proved. KEYWORDS: Density, statistical convergence, statistical Cauchy, paranormed space, -statistically convergence, - statistically Cauchy, -strongly p-Cesàro summability.
Statistical convergence in paranormed spaces
Keywords: Matematik