Gebelikte Total Uterin Prolapsus Konservatif Tedavisi: Üç Olgu - Şanlı, Cengiz; Atilgan, Remzi; Pala, Şehmus; Aslan, Melike (My University, 2022)
Bu çalışmamızda gebelikte nadir görülen, 3 adet uterin prolapsus vakasını sunmaktayız. Vakalarımızın üçünde de total uterin prolapsus ( POPQ Evre 4) izlenmekteydi. Bulgularımız ışığında; vajinal pesser bu tedaviyi tolere edebilen hastalarda servikal serklaja basit, invazif olmayan bir alternatif olarak düşünülebilir. Diğer yandan, hidroksiprogesteron kaproat ve dekspantenol krem ile konservatif tedavi, etkili bir tedavi seçeneği olabilir Çalışmamız uterin prolapsusu olan gebelerin yönetiminin bireysel olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşündürmektedir. Çalışmamızın konservatif yönetimin etkinliğini vurgulaması nedeniyle literatüre önemli bir katkı sağladığına inanıyoruz.
Keywords: Kadın Hastalıkları ve Doğum; Genel ve Dahili Tıp