Onobrychis altissima Gross. ve Onobrychis radiata (Desf.) bieb. fidelerinin değişik kinetin ve gibberellik asit konsantrasyonlarına karşı bazı büyüme cevaplarının araştırılması - Zengin, Fikriye; Şan, H. Murat (My University, 2003)
Fabaceae familyasına ait yabani türler olan Onobrychis altissima ve Onobrychis radiata tohumlarından elde edilen fidelerin kotiledonları üzerinde kinetinin, hipokotil ve kök büyümesi üzerinde ise gibberellik asitin (GA3) değişik konsantrasyonlarının şimdiye kadar yalnızca kültür bitkilerinde saptanmış olan bazı etkileri araştırıldı. Belirli bir konsantrasyona kadar kinetinin, izole kotiledonlarınm büyümesi gözlendi.GA3'te ise belirli bir konsantrasyona kadar hipokotil büyümesi linear olarak artmaktadır.
Keywords: Giberellinler; bitki büyüme düzenleyicileri; hipokotil; Onobrychis; Onobrychis altissima; Onobrychis radiata; giberellik asit; kinetin