Hazar Gölü güneyinin jeolojik ve petrografik özellikleri - Kılıç, A. Didem; Erdem, Emin (My University, 2003)
Toros orojenik kuşağının doğu bölümünde yer alan çalışma alanında yüzeylenen birimler, Pütürge Metamorfitleri (Paleozoyik-Mesozoyik), Guleman ofiyoliti (Jura-Alt Kretase), Hazar Grubu(Meastrihtiyen-Alt Eosen), Maden Karmaşığı(Orta Eosen) ve alüvyonlar (Pliyo-Kuvaterner) dır. Birimlerin hepsi allokton konumludur. Bu birimlerin birbirleriyle ilişkileri tamamen tektoniktir. Guleman ofiyoliti çok sayıda dayklarla kesilmiştir. Tektonitleri kesen bu dayklar, gabro, diyabaz (dolerit) ve ortopiroksenittir. Guleman ofiyolitinde belirlenen mineral parajenezine göre ofiyolitik kayaçların başkalaşımında etken olan fizikokimyasal koşullar, yeşilşist fasiyesinin alt sınırıdır.
Keywords: Jeoloji