Vergi yükümlülerinin yolsuzluğa ilişkin tutum ve tepkileri: Bir alan araştırması - Karakaş, Mehmet; Çiçek, Halit; Yıldız, Abdunnur (My University, 2009)
Yolsuzlukla etkin ve verimli bir şekilde mücadele etmek için, yükümlülerin yolsuzluğa bakış açılarının bilinmesi ve değerlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Çalışmamız, vergi yükümlülerinin yolsuzlukla ilgili tutum ve tepkilerini ortaya koymak amacıyla anket yapılarak verilerin toplanması ve analizi yoluyla gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte, vergi yükümlülerinin yolsuzluk, yolsuzluğa ilişkin tepkileri, yolsuzluğun yoğunlaştığı gruplar, yolsuzlukla mücadele, vergi-kamu hizmeti ilişkisi, kamu harcamalarında savurganlık hususlarındaki düşüncelerine erişilmiş olacaktır.
Kitap - Çok Yazarlı Kitap
Keywords: Yolsuzluk; Vergi yükümlüsü