KLASİK KAYNAKLARDA HEMMÂM SAHÎFESİ’NE YAPILAN ATIFLAR VE SAHÎFE’NİN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ [171-188] - Erdim, Sinan (Fırat University, 2014)
Hemmâm b. Münebbih’in Sahîfesi hadis dünyası için birçok açıdan önem arzetmektedir. Sahîfe’nin hicri birinci asırda, bir sahabi tarafından yazdırılmış olması ve günümüze kadar ulaşabilmesi bu noktalardan bazılarıdır. Sahîfe’nin Muhammed Hamidullah tarafından gün yüzüne çıkarılan Şam ve Berlin Nüshaları ile Rıfat Fevzi tarafından keşfedilen Kahire Nüshası, Abdurrezzâk b. Hemmâm’ın talebelerinden Yusuf es-Sülemî isnadı ile gelmiştir. Bununla beraber kaynaklarda farklı raviler tarafından nakledilen ve meşhur olan Hemmâm Nüshaları’ndan da bahsedilmektedir. Bu çalışmamızda bu nüshaları ortaya koymaya çalışacağız

The Sahifah of Hammam b. Munabbih has importance in many ways in the hadith world. It has pointed that the first century of hijra, The Sahifah written by one the companion and can be reached today are some of these aspects. Damascus and Berlin’s manuscripts that revealed by Muhammad Hamidullah and the manuscript of Cairo that come to light by Rif’at Fawzihas been contributed by Josef al-Solami who is one of the the students of Abd al-Razzak b. Hammâm. Also, it is mentioned there knowned Hammâm’s manuscripts that narrated by different narrators in sources. In this study, we investigate these manuscripts
The References Made in the Classical Sources to the Hammam’s Sahifah and Reassessment of the Sahifah