Oklu kirpi (Hystrix cristata) iskelet sistemi üzerine makro-anatomik araştırmalar I. Ossa membri thoracici - Yılmaz, Sadık; Özkan, Z. Ender; Özdemir, Derviş (My University, 1998)
Çalışmada, 2 adet Hystrix cristata türü oklu kirpi kullanılmış ve ön bacak kemikleri'nin incelenmesi amaçlanmıştır. Fossa supraspinata'nın fossa infraspinata'dan daha geniş olduğu görülmüş ve sırasıyla 21.15 cm2 (%54.7) ve 17.51 cm2 (%45.3) olarak bulunmuştur. Pfocessus hamatus ve processus suprahamatus mevcut olup, processus coracoideus iyi gelişmiş durumdadır. Tuberculum majus, caput humeri seviyesini biraz aşmıştır. Tuberositas deltoidea iyi gelişmiş olup, tuberositâs teres major et minor belirgindir. Foramen supratrochleare, crista epicondyli lateralis ve sulcus ulnaris'in mevcut olduğu görülmüştür. Spatium interosseum antebrachii mevcut olup, her iki kemiğin spatium'a bakan yüzlerinde derin bir oluk saptanmıştır. Processus styloideus lateralis et medialis iyi gelişmiştir. Proximal ve distal 4'er olmak üzere toplam 8 adet ossa carpi ve 5 adet de ossa metacarpalia tespit edilmiştir.
Keywords: Biyoloji