MATEMATİK ÖĞRETİMİNDE BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM YÖNTEMİYLE HAZIRLANAN ANİMASYON TEKNİĞİNİN KULLANIMI - TAŞKALE, TUBA ÖZTÜRK (Fırat Üniveristesi, 2011)
Bu araştırma, matematik öğretiminde bilgisayar destekli öğretim yöntemiyle hazırlanan animasyon tekniğinin kullanımının öğrenci başarı ve tutumuna etkisini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir.Araştırmada, ön-test son-test gruplu model uygulanmıştır. Araştırmada; Kahramanmaraş ili Afşin ilçesi Efsus İlköğretim Okulu'nda 6-A şubesi kontrol grubu olarak, 6-C şubesi deney grubu olarak alınmıştır.Uygulamaya geçmeden önce her iki gruba da ölçme araçları ön-test olarak uygulandı. Ön testlerin uygulanmasından sonra ilköğretim 6. sınıf konularından ? Cebirsel İfadeler? konusu kontrol grubunda aktif öğrenme yöntemi ile deney grubuna ise bilgisayar destekli öğretim yöntemi ile verildi. Uygulama bittiğinde gruplara son-test uygulandı.Araştırma sonucunda aşağıdaki bilgilere ulaşıldı:?Bilgisayar destekli öğretim metodu ile yapılan öğretimde, aktif öğrenme yöntemiyle yapılan öğretime göre öğrenci başarıları açısından anlamlı bir farklılık olduğu görüldü.?Bilgisayar destekli öğretim yöntemi ile öğretim yapılan öğrencilerde, aktif öğrenme yöntemiyle öğretim yapılan öğrencilere göre matematik tutumları açısından anlamlı bir farklılık olduğu görüldü.

This research study has been carried out to determine the effect of the use of animation technique, which is prepared through computer-assisted teaching method, on the success and attitude of the student in teaching Mathematics.In the study, the model with pre-test final-test group has been put into practice. The 6-A class in Kahramanmaraş Afşin Efsus Primary School has been taken as the control group and 6-B class as the experiment group.Before practice, measurement tools were given as pre-tests to both of the groups. After giving pre-tests, a subject of the 6th grade ?Algebraic Statements? was given to the control group with the active learning method and to the experiment group with the method of computer-assisted teaching. When the practice finished, final tests were applied to the groups.At the end of the research, the information below has been reached:?In the teaching process with the computer-assisted teaching method, it has been seen that there is a significant difference in terms of the student success when compared with the teaching process carried out with the active learning method.?It has been seen that with the students who have been taught through the computer-assisted teaching method there is a significant difference in terms of the attitudes towards Mathematics when compared with the students who have been taught through the active learning method.
The usage of animation technique prepared with computer assisted method in teaching mathematics
Keywords: Eğitim ve Öğretim