ALiOGULLARININ iç ÇEKiŞMESi - Atalan, Mehmet (Fırat University, 2009)
İslam'ı kabul eden ilk sahabiler arasında yer alan Ali b. Ebi Tiilib, İslam tarihinin en parlak şahsiyetlerinden biridir. O, Hz. Peygamber' e olan yakın akrabalığı, İslam 'a gönül veren ilk Müslümanlar arasında yer alması, ilmi ve edebi birikimi, üstün askeri başarılan bakımından çok meşhur bir simadır. Ali b. Ebi Talib'in çocukları konusunda değişik rivayetler mevcuttur. Alioğuliarıııda Hasan ve Hüseyin oğulları, farklı siyasi tavır ve kimlikle bu mücadelede yer almışlardır. Bu çalışmada Alioğullarının siyaset konusunda birbirleriyle mücadeleleri ve ilişkileri ele alınacaktır.
Signing of Ali's Sons
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları