BİLGİSAYAR DESTEKLİ ASENKRON İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YÖNTEMİNİN SINIF YÖNETİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ (F.Ü. TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖRNEĞİ) - ATICI, BÜNYAMİN (Fırat Üniveristesi, 2000)
Bu araştırmanın amacı, sınıf yönetimi dersinde bilgisayar destekli asenkron işbirlikli öğrenme yöntemi ile geleneksel öğretim yönteminin öğrenci başarısı üzerine etkisi açısından karşılaştırılmasıdır. Araştırmaya 1998-1999 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde) Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi üçüncü sınıf programında bulunan 'Sınıf Yönetimi' dersini alan öğrenciler katılmıştır. Araştırma, öntest-sontest kontrol gruplu deneysel desene göre planlanmış ve yürütülmüştür. Kendisine ait bilgisayar ve internet bağlantısı olan 32 öğrenci deney grubunu, 42 öğrenci ise kontrol grubunu oluşturmuştur Deney grubuna bilgisayar destekli asenkron işbirlikli öğrenme yöntemi, kontrol grubuna ise geleneksel yöntem uygulanmıştır. Bütün gruplarda sınıf yönetimi dersinin kapsamında yer alan üç ünite işlenmiştir. Bunlar
The Efficiency of computer supported asynchronous cooperative learning on students achievement in classroom management lesson
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Eğitim ve Öğretim; Education and Training