FUZZY SAYI DİZİLERİNİN ?. DERECEDEN DEFERRED İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIĞI - EROL, YÜKSEL (Fırat Üniveristesi, 2018)
"Fuzzy Sayı Dizilerinin ?. Dereceden İstatistksel Yakınsaklığı" başlıklı çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, yapılan çalışma hakkında kısa bir bilgi verilmiştir. İkinci bölümde, istatistiksel yakınsaklığın tarihçesinden üçüncü bölümde ise fuzzy sayı dizilerinin tarihçesinden bahsedilmiştir. Dördüncü bölümde, deferred istatistiksel yaınsaklık ve deferred Cesàro yakınsaklıktan bahsedilmiştir. Beşinci bölüm çalışmanın orijinal kısmını oluşturmaktadır. Bu bölümde ??(0,1] reel sayısı için fuzyy sayı dizilerinin ?. dereceden deferred istatistiksel yakınsaklığı ve ?. dereceden deferred kuvvetli r-Cesàro yakınsaklığı tanımlanmış, ?. dereceden deferred istatistiksel yakınsaklık ve ?. dereceden deferred kuvvetli r-Cesàro yakınsaklık arasında birkaç bağıntı verilmiştir.

This study consists of the five chapters which has been titled as "On Deferred Statistical Convergence of Order ? of Sequences of Fuzzy Numbers". We give some informations about the historical development of statistical convergence in the chapter 2 and give some informations about the historical development of fuzzy numbers in the chapter 3. In the chapter 4, we give the concepts of deferred statistical convergence and strong deferred r-Cesàro summability for sequences of real numbers. In the fifth chapter which is original, we introduce the concepts of deferred statistical convergence of order ? and strong deferred r-Cesàro summability of order ? for sequences of fuzzy numbers and give some relations between deferred statistical convergence sequences of order ? and strong deferred r-Cesàro summable sequences of order ? for ??(0,1].
On deferred statistical convergence of order ? of sequences of fuzzy numbers
Keywords: Matematik