Endovascular Treatment of Aortic Pseudoaneurism due to Gunshot in a Child - Üstünel, Latif; Özgüler, İbrahim Murat (My University, 2016)
Abdominal aortanın travmatik psödöanevrizmaları nadir görülse de hayatı tehdit eden bir durumdur. Lezyonların çoğu intraabdominal penetran yaralanmalar sonucu olup ilk değerlendirme esnasında ortaya çıkarılamayabilmektedir. Endovasküler stent greft onarımı acil cerrahiye bir alternatif olarak dikkat çekmektedir. Çölyak trunkus seviyesinde ateşli silah yaralanmasına sekonder gelişmiş olan iki aortik psödöanevrizması olan 13 yaşında bir çocuk hasta hibrit operasyon odasına Endovasküler Anevrizma Tamiri operasyonu amaçlı alındı. Torasik endovasküler stent greft (GORE, TAG, Thoracic Endoprosthesis USA) 21 mm çapta ve 10 cm uzunluğunda sağ femoral arterden genel anestezi eşliğinde yerleştirildi.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Acil Tıp; Kalp ve Kalp Damar Sistemi; Cerrahi