LEONA CAETANİ'NİN İSLAM TARİHİ ADLI ESERİNDE: HZ. MUHAMMED (RİSALETE KADAR) - ESER, MEHMET EMİN (Fırat Üniveristesi, 2014)
Avrupa'nın İslam memleketleriyle temasının artması, Müslümanlık ve Peygamberimiz hakkında yazı yazan ve İslami eserlerle uğraşanlarında sayısını çoğaltmıştır. İslam'i ilimlerin tedkikine girişen gayr-ı Müslümler içinde, dini ve siyasi fikirlerinden kısmen veya tamamen uzaklaşanlar bulunduğu gibi, açık delillere rağmen hadiseleri, aslından uzaklaştıran, onları olduklarından başka türlü gösteren ve hakikatları değiştirmekten çekinmeyenler de bulunmaktadır. İşte üzerinde çalıştığımız bu İtalyalı Müsteşrik Leona Caetani bu ikinci grup arasındadır. Bu çalışmamızın bize verdiği kanaatle diyebilirizki: Caetani İslam dinine, İslam Tarihine, Hz. Peygamber ve ashabı için söylediklerinde sınır tanımamıştır. Caetani'nin Hristiyan olduğu bilinir. Caetani ister bir Hristiyan ister bir Avrupalı gayrı Müslüm olarak İslam tarihi ile ilgili eser yazdığında insanları yanıltmaması gerekir. İşte bizde bu tezimizle Caetani'nin Hz. Peygamber ile ilgili neler düşündüğünü, olaya nasıl yaklaştığını ve bu yaklaşımla amacının ne olduğunu, İslam Tarihi kaynakları ile karşılaştırarak değerlendirme yapmaya çalıştık. Anahtar kelimeler: Muhammed, İslam, Rivayet, Caetani, Hadis, Vakıa, Müslüman

The increase in the relationship between Is lamic countries and the Europe, also expanded the number of those engaged in writing islamic studies about Islam and Prophet Muhammad.There are some non-muslims have tried to examine islamic studies and they can be divided in two groups. First group is far removed partially or completely from religios and political ideas. Second group is more dangerous because despite the clear evidence they diverge the hadith from their original and they do not hesitate to change the truths about Islam. Orientalist Leona Caetani is among the second group. This study gives us conviction that we could say well: Caetani has desecrated about Islam, Islamic history, the Prophet Muhammad and his companions.There is no doubt that Caetani is a christian. We accept this. Wether he is Cristian, European non muslim when it comes to writing something about Islamic history he should not mislead the people. He does not have this right as he is a Euorpean non-muslim. Here in this thesis, we have tried to evaluated what Caetani thinks about our Prophet Muhammad and what is the purpose of his approaches. We do this by comparing the resources of Islamic History. Key words: Muhammad, Islam, Rivayah, Caetani, Hadith, Case, Muslim
In the Leona Caetani's İslamic History book: The Prophet Muhammad
Keywords: Din