Örgütsel yaratıcılığın self organizasyon oluşumuna etkisi - Derin, Neslihan; Demirel, Erkan T. (My University, 2011)
Çalışmanın problem cümlesi, “Malatya’da tekstil alanında faaliyette bulunan KOBİ’lerin örgütsel yaratıcılık düzeylerinin self organizasyon oluşumuna etkisi nedir?” şeklinde tasarlanmıştır. Araştırmanın evrenini, Malatya’da bulunan KOBİ ölçeğindeki 130 tekstil işletmesinin yöneticisi oluşturmaktadır. Uygulama esnasında 59 işletmeden veri toplanabilmiştir. Bulguların değerlendirilmesi için faktör, tek örnek t ve regresyon analizlerinden yararlanılmıştır. Araştırma bulguları ile “örgütsel yaratıcılığın self-organizasyon üzerinde istatistiksel açıdan manidar bir belirleyici etkisinin olduğu” kanısına varılmıştır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Örgütsel yaratıcılık; Self-organizasyon