7. SINIF YÜZDE VE FAİZ KONUSUNUN GERÇEKÇİ MATEMATİK EĞİTİMİNE DAYALI OLARAK İŞLENMESİNİN ÖĞRENCİLERİN BAŞARI VE TUTUMLARINA ETKİSİ - Özçelik, Abdullah; Tutak, Tayfun (Behçet ORAL, 2017)
Bu çalışmada, 7. sınıf yüzdeler ve faiz konusunun gerçekçi matematik eğitimine dayalı olarak öğretiminin öğrencilerin başarı ve tutumlarına etkisi ile Gerçekçi Matematik Eğitimi (GME) destekli öğretime ilişkin öğrenci görüşleri incelenmiştir. Çalışma Elazığ’ın Baskil ilçesinde bir ortaokuldaki 7. sınıflardan toplam 43 öğrenciyle yapılmıştır. Deney grubu olarak belirlenen 7/A sınıfına GME destekli öğretim, kontrol grubu olarak belirlenen 7/B sınıfına ise mevcut programdaki öğretim uygulanmıştır. Elde edilen bulgulardan GME destekli öğretimin öğrencilerin başarısını arttırdığı ve matematiğe yönelik tutumlarını da olumlu yönde etkilediği sonucuna varılmıştır. Ayrıca GME ile yapılan öğretimin mevcut programa göre yapılan öğretime göre daha kalıcı olduğu görülmüştür. Dolayısıyla GME yönteminin matematik eğitiminde kullanılmasının faydalı olacağı söylenebilir.