REFACTORING SUPPORT IN IDE AND CODE CLONE DETECTION - OTHMAN, ZHALA SARKAWT OTHMAN (Fırat Üniveristesi, 2019)
Tümleşik Geliştirme Ortamlarında Yazılım Duzenleme Desteği ve Kod Klon Algilama Yinelenen kodun yeniden düzenlenmesi önemli bir sorundur ve yazılım bakımı açısından en önemli kod kokularından biridir. Klonlar ve kod kalitesi arasında önemli bir ilişkili bulunmaktadır. Programcıların çoğu bu yöntemi kullanmaktadır. Çünkü bu yöntem bir yazılımın kodunu yazmayla karşılaştırıldığında kullanması daha ucuz ve hızlıdır. Kod klonlaması, mevcut bir kaynak kodun parçalarını küçük değişiklikler ile veya değişiklik olmadan kopyalayıp yapıştırarak gerçekleştirilir. Büyük bilgisayar programlarının önemli bir bölümü (%5-%10) klon kodlardan oluşmaktadır. Kod klonlamanın yazılım bakımı olasılığını azalttığına inanıldığından dolayı, klonlama saptaması konusunda birçok teknik ve araç önerilmiştir. Klon tespitinin temel amacı, klon kodunu tanımlamak ve fonksiyonun tek bir çağrısıyla değiştirmektir; burada fonksiyon, klon grubunun bir örneğinin davranışını simüle eder. Bu araştırmada, yeniden düzenleme IDE'leri arasındaki karşılaştırma hakkında genel bir bakış sunuyoruz. Kod klonunu ve detaylı klon saptamasını açıklayacağız. Klon tespiti algoritmasında, kaynak kodu XML formatında oluşturulmuştur. Anahtar Kelimeler: Yeniden Düzenleme IDE, Kod klon, Klon Tespiti.

Refactoring duplicate code is an important issue and is one of the most important smells in software maintenance. There is an important relationship between clones and code quality. Most programmers use clones because they are cheaper and faster than typing the program code. A cloning code is created by copying and pasting the existing code fragments of the source code with or without slight modifications. A major part (5% to 10%) of the source code for large computer programs consists of copy codes. Since cloning is believed to reduce the possibility of software maintenance, many techniques and cloning detection tools have been recommended for this purpose. The basic goal of clone detection is to identify the clone code and replace it with a single call to the function, where the function simulates the behavior of one instance of the clone group. This research provides an overview of the refactoring IDE. The aspects of cloning and detection of cloning are explained. In the copy detection algorithm, the source code is created in XML format. Keywords: Refactoring IDE, Code Clone, Clone Detection
Tümleşik geliştirme ortamlarında yazılım duzenleme desteği vekod klon algilama
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol