Dil Bilimini sevdiren adam: Prof. Dr. Doğan Aksan - Sinan, Ahmet Turan; Demir, Sezgin (My University, 2010)
Türkiye’deki dil bilim çalışmalarının öncülerinden olan Prof. Dr. Doğan Aksan; Türkçeye gönül vermiş, anlam bilim çalışmaları ile ana dilimizin zenginliğini ve anlatım gücünü gözler önüne seren çok önemli bir bilim adamıdır. Bu çalışmaları ile A. von Gabain, R. Giraud, J. Kramsky gibi birçok Avrupalı Türkologun Türkçeye yönelik yanılgılarını da ortaya koymuştur. Türkçenin eskiliğine, anlamsal özelliklerine, anlatım gücü ve esnekliğine, Türkçe öğretimine yönelik birçok esere imza atan Aksan, Türkiye’de dil bilimin kurucuları arasında yer alır. Türkçeye olan büyük sevgisini evrensel dil bilimin yöntem ve teknikleri ışığında hizmet ederek göstermiştir. Prof. Dr. Doğan Aksan, çok önemli bir bilim adamı ve her şeyden önce dil bilimi sevdiren kişi olarak daima hatırlanacaktır.
Keywords: Dil ve Dil Bilim