DEBÜSi'NiN HAYATI VE ESERLERi - Sarıtepe, Erdoğan (Fırat University, 2008)
Karahaniılar dönemi hukukçularından Ebu Zeyd ed-Debus! (430/1038), Fıkıh tarihinde önemli şahsiyetlerden b iridir. Mukayeseli İslam Hukuku'nun kurucusu olarak kabul edilmekle beraber İslam Hukuku'nun her alanı ve tasavvuf ·i!e ilgili eserlerinde kendine has görüş ve değerlendirmeler ileri sürmüştür. Bu yazıda, Debusl'nin yaşadığı dönem, hayatı ve eserleri incelenecektir. Debusi'nin yaşadığı dönem ve eserlerinin incelenmesinin islam Hukuk tarihine bir :,:atkı sağlayacak-tır.
Life and Works of Al-DabCısi
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları