ELAZIĞ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDEKİ FİRMALARIN ENDÜSTRİ 4.0 ALGISI - Metin, Serkan; Turkoglu, Ibrahim (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı Elazığ’da Organize Sanayi Bölgesi içerisinde üretim yapanfirmaların, Endüstri 4.0 olarak adlandırılan ve ülkemizde Sanayide Dijitalleşmeolarak benimsenen bu yeni üretim modeli hakkındaki bilgi seviyelerini ölçmekve mevcut alt yapılarının bu yeni teknolojik dönüşüme ne kadar uygun olduğunubelirlemektir. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 10 farklısektörden, 49 farklı firmanın yetkililerine hazırlanan anket uygulanmıştır.Araştırmada kullanılan ölçeklerin normal dağılıma uymaması ve araştırmanınküçük örneklem özelliklerinden dolayı parametrik olmayan test istatistiklerininkullanılması uygun görülmüştür. Sürekli değişkenler arasında ilişkilerkorelasyon analizi ile incelenmiştir. Kategorik değişkenler ile sürekli değişkenlerarasındaki ilişkiler ise Mann Whitney U testi ve Kruskall Wallis H Testi iledeğerlendirilmiştir.
Keywords: İşletme; Endüstri Mühendisliği; İmalat Mühendisliği