1,2-BİS(O-AMİNOFENOKSİ)ETAN LİGANDININ CO(II), Nİ(II) VE CU(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - TOKMAK, NERMİN (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi l52-BİS(o-AMİNOFENOKSİ)ETAN LİGANDININ Co(II), Ni(II) VE Cu(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ ve KARAKTERİZASYONU Nernıin TOKMAK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2003; Sayfa: 35 l,2-Bis(o-aminofenoksi)etan ligandı bir basamakta hazırlandı. l,2-Bis(o- nitrofenoksi)etandan l,2-Bis(o-aminofenoksi)etan ligandı sentezlendi. Bu reaksiyonda Pd/C katalizör olarak kullanıldı. Bu ligandın kompleksleri Co(H), Ni(II) ve Cu(II) klorürleri ile hazırlandı. Ligand ve komplekslerin yapılan Elementel Analiz, İR, UV-VIS, Magnetik Süsseptibilite, Kondüktometri ve !H- NMR Spektroskopileri ile karakterize edildi. Anahtar Kelimeler: Amin ve Komplekslerin Sentezi, Geçiş Metalleri, Amin, Podant, Polieterler. n
Synthesis and characterization of Co(II), Ni(II) and Cu(II) complexes of 1,2-bis(o-aminophenoxy)ethane ligand
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry