BETONARME YAPI ELEMANLARININ YÜK-DEFORMASYON ÖZELLİKLERİ VE PERDE DUVARLARI - GÜREL, M.ARİF (Fırat Üniveristesi, 1995)
Yüksek Lisans Tezi BETONARME YAPI ELEMANLARININ YÜK-DEFORMASYON ÖZELLİKLERİ VE PERDE DUVARLAR M. Arif Gürel Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1995, Sayfa: 80 Bu çalışmada, betonarme yapı elemanlarının yük-deformasyon özellikleri ve perde duvarlar incelenmiştir. İlk olarak deprem yüklerinin özellikleri üzerinde durulmuş, daha sonra betonarme yapı elemanlarının enerji tüketme güçleri ve tersinir yüklemeler altındaki davranışları araştırılmıştır. Enerji tüketme yeteneğini etkileyen Süneklik ve gevreklik özelliklerinden bahsedilerek, sünek yapıların bu konudaki üstünlükleri üzerinde durulmuştur. Yüksek yapıların deprem dayanımında son derece etkili oldukları kabul edilmiş olan perde duvarlar ise, çalışmanın beşinci bölümünde incelenmiştir. Çalışmanın son kısmında perdeli ve perde-çerçeveli yapıların deprem analizi için, rijitlik matrisi esaslarına göre geliştirilmiş bilgisayar programı ve bu program kullanılarak çözülmüş iki örnek ele alınmıştır.

II SUMMARY Master Thesis LOAD-DEFORMATION FEATURES OF REINFORCED CONCRETE STRUCTURAL MEMBERS AND SHEAR WALLS M.Arif Gürel Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Cıvıl Engineering 1995, Page:80 In this study, load-deformation features of reinforced concrete structural members and shear walls were researched. Firstly, it was studied the characteristics of earthquake loads, then energy absorption capability and behavior under inverted loads of reinforced concrete structural members were investigated. In addition, the superiority of ductile structures and ductileness and brittleness properties which effects the energy absorbtion capability were discussed. Shear walls which are assumed to effect extremely high structures enduring earthquakes were considered in the fifth section of study. Finally, a computer programme which is developed on the basis of rigidity matrix method and this program was used to solve two problems as examples of earthquake analyses of shear wall, and shear wall-framed structures.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering