Poli(glisidil metakrilat-ko-stiren): Sentezi, Karakterizasyonu, Aminlenmiş MWCNT ile Reaksiyonu ve Termal inceleme - Yılmaz, Serpil; Coşkun, Mehmet (My University, 2018)
Dört farklı bileşimde glisidil metakrilat (GMA)-striren (St) kopolimerleri serbest radikal polimerizasyonuylahazırlandı. Bu kopolimerler aminlenmiş MWCNT (multi Wall carbon nano tube) ile reaksiyona sokuldu.Kopolimerlerdeki GMA oranları 1H-NMR ile mol olarak % 6.5, %14, %21 ve % 28 olarak belirlendi. Bukopolimerlerin ve reaksiyona sokulmuş kopolimerlerin FT-IR spektrumları, 1H-NMR spektrumları, SEMgörüntüleri incelendi. Orijinal kopolimerlerin GPC ile ortalama molekül ağırlıkları belirlendi.Termal incelemede aminlenmiş MWCNT ile reaksiyona sokulmuş kopolimerlerin orijinal kopolimerlerden dahayüksek camsı geçiş sıcaklıklarına sahip olduğu görüldü. Ayrıca parçalanmaya başlama sıcaklıkları esasalındığında reaksiyonla kopolimerlerin termal kararlılığının yaklaşık 8-10 oC arttığı belirlendi.
Keywords: Nanobilim ve Nanoteknoloji; Fizik; Atomik ve Moleküler Kimya; Kimya; Uygulamalı; Kimya; Organik; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Kimya; Tıbbi; Kimya; İnorganik ve Nükleer; Malzeme Bilimleri; Biyomalzemeler