DUAL UZAYDA RİBBON ÇATIYA GÖRE MANYETİK EĞRİLER - SÜRMELİ, KERİMAN (Fırat Üniveristesi, 2024)
Dual uzayda eğriler teorisinde farklı çatılara göre birçok çalışma yapılmıştır. Birçok bilim adamı bu teoride Frenet çatı, Bishop çatı, Adapted çatı, Ribbon çatı gibi çatıları çalışmıştır. Bu çatılar eğriler ile ilgili karakterizasyonlarda bize yardımcı olur. Bu çalışmada, Dual uzayda Ribbon çatıya göre manyetik eğriler incelenmiştir. Bu çatıya göre ??? manyetik eğriler ve ??-manyetik eğrileri verilmiştir. Anahtar Kelimeler:Frenet çatısı, Manyetik eğriler, Ribbon çatı, Dual uzay

Manystudieshavebeen done accordingtodifferentframes of thetheory of curves in Dual Space. Manyscientistshavestudiedframessuch as Frenetframe, Bishopframe, Adaptedframe, RibbonFrame in thistheory. Theseframeshelp us in thecharacterization of curves. Inthisstudy, magneticcurvesaccordingtoRibbonframe in Dual spaceareinvestigated. ???-magnetic curves and ??-magnetic curves accordingtothisframearegiven. Keywords:Frenet Frame, Magnetic curves, Ribbon frame, Dual Space
Magnetic curves according to the ribbon frame in dual space
Keywords: Matematik