Bor Mineralleri ve Atıklarının Çimentoda Kullanılma Stratejileri - Demirel, Bahar; Nasıroğlu, Sema (My University, 2017)
Bu çalışmada bor madeni, mineralleri ve atıklarının çimentoda kullanım şekilleri (yöntemleri) araştırılmıştır. Ayrıca çalışmada borlu çimentonun potansiyel kullanım alanlarını ortaya koymak amacıyla ulusal ve uluslararası literatür incelenmiştir. Çalışma kapsamında özellikle kolemanit, borik asit, boraks, tinkal, belit gibi bor mineralleri ve atıklarının çimentonun priz süresine, betonun basınç dayanımına ve yalıtım endüstrisine etkileri vurgulanmıştır. Bu çalışmanın bor mineralleri ve atıklarının değişik sektörlerde değerlendirmesi ve özellikle inşaat ve çimento sektöründe yapılacak çalışmalara ışık tutması ümit edilmektedir.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test