Faz Değiştiren Malzeme İçeren Silindirik Bir Isıl Enerji Deposunda Kanatçık Sayısı, Kalınlığı ve Üniform Olmayan Kanatçık Dağılımının Isıl Enerji Depolama Karakteristiği Üzerindeki Etkileri - Susantez, Çiğdem; Kahveci, Kamil; Akyol, Erhan (Fırat University, 2018)
Faz değiştiren malzemeler yüksek ısı depolama özellikleri nedeniyle ısıl enerji depolamada sıklıkla kullanılır. Fakat bunların ısıl iletkenliklerinin düşük olması söz konusu uygulamalarda dezavantajdır ve birim zamanda depolanan ısıl enerji miktarını arttırabilmek için ısıl iletkenliği yüksek kanatçıklar kullanılır. Bu çalışmada faz değiştiren malzeme içeren silindirik bir ısıl enerji deposunda üniform olmayan kanatçık dağılımının, kanatçık sayısı ve kalınlığının ısıl enerji depolama karakteristiği üzerindeki etkileri Comsol sonlu elemanlar modelleme ve simülasyon programı vasıtasıyla incelenmiştir. Sistemin on iki saatlik yükleme süresi sonunda, üniform kanatçık dağılımında olduğu gibi üniform olmayan kanatçık dağılımında da sistemde depolanan enerjinin kanatçık sayısı ile önemli miktarda arttığı görülmüştür.