Tatlısu Kefali (Leuciscus cephalus L.)' nin larval evre süresince büyümesinin saptanması - Calta, Metin (My University, 2000)
Bu çalışmada Tatlısu Kefali (Leuciscus cephalus L.) larvalarının labaratuvar şartlarmdaki büyüme oranı saptanmıştır. Bu amaçla larvaların erken gelişim evresi süresince, yaş-uzunluk, yaş-ağırhk ve uzunluk-ağırlık ilişkileri belirlenmiştir. Larvalar iç beslenme evresi süresünce hızlı bir büyüme oranı göstermiştir. Fakat bu hızlı büyüme oranı yumurta kesesinin büyük bir kısmı absorbe edilip, dış beslenmeye geçişle yavaşlamıştır. Ayrıca, yaş-ağırhk arasında doğrusal, yaş-uzunluk ve uzunluk-ağırlık arasında ise logaritmik bir ilişkinin varlığı bulunmuştur.
Keywords: Büyüme; vücut uzunluğu; larva; yaş; tatlısu balıkları; vücut ağırlığı; Leuciscus cephalus; kefal