BİLGİ GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ VE BİR UYGULAMA - ALASULU, NECATİ (Fırat Üniveristesi, 2012)
Bu çalışmada, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) ile Kalite Yönetim Sistemleri (KYS) arasındaki ilişki incelenmiştir. Çalışmada ilk olarak temel kalite kavramları tanımlanmış ve KYS ile BGYS hakkında açıklamalar yapılmıştır. Daha sonra, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nin standart maddeleri baz alınarak, KYS ile benzerlikleri incelenmiştir. BGYS ve KYS'nin çeşitli alanlarda uygulamaları için literatür araştırması yapılmıştır.Uygulama aşamasında, bu çalışmada örnek olarak alınan işletmede KYS'nin kurulumu yapılmıştır. Bu sisteme ilave olarak sonradan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nin kurulması ve uygulaması incelenmiştir. BGYS ile KYS arasındaki ilişkiler ve benzerlikler ele alınmıştır. BGYS ile KYS'ye ilişkin veriler, Netsolutions firmasından temin edilmiştir. Sonuç olarak, BGYS'nin KYS ile entegre kurulması önerilmiş ve karşılaşılan problemlere çözüm getirilmiştir.

In this study, the relationship between the Information Security Management System (ISMS) and the Quality Management Systems (QMS) was examined. Initially, the basic concepts of quality were described in this study, and explanations on QMS and ISMS were provided. Then, the similarities of ISMS and QMS were investigated on the basis of the standard substances of ISMS. The applications of ISMS and QMS in different fields were searched in literature.In the application phase, QMS was established in the studied a company taken as an example. In addition to QMS, the establishment and implementation of ISMS were examined later. The similarities and the relationships between ISMS and QMS were taken into account. The data on ISMS and QMS was obtained from Netsolutions company. Eventuallly, an integrated management system that integrates ISMS and QMS was proposed and the problems encountered in the establishment of QMS and ISMS were remedied.
Investigation of the relationship between information security and quality management systems and an application
Keywords: İstatistik