TÜBİTAK 4004 “Küçük Bilim insanları Elâzığ Hazar Gölü Ekosistemini Keşfediyor” Projesinin Ortaokul Öğrencilerinin Çevresel Tutumlarına Etkisi - Keçeci, Gonca; Zengin, Fikriye Kırbağ; Alan, Burcu (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı, TÜBİTAK 4004 kapsamında gerçekleştirilen “Küçük Biliminsanları Elazığ Hazar Göl Ekosistemini Keşfediyor” projesinin, ortaokulöğrencilerinin çevresel tutumlarına etkisini belirlemektir. Örnek olay yöntemikullanılarak öğrencilerin Elazığ Hazar Gölü örneği üzerinden gerçek ortamında gölekosistem elemanlarını tanımaları sağlanmıştır. Veriler çevresel tutum ölçeği ve yarıyapılandırılmış mülakatlar ile toplanmıştır. Çalışmanın nicel bulgularına göre;öğrencilerinin çevreye yönelik davranış boyutunda anlamlı bir farklılık olduğubulunurken, öğrencilerinin çevreye yönelik düşünce ve duygu boyutunda anlamlıbir farklılık olmadığı görülmektedir. Nitel bulgulara göre ise öğrenciler, projesonunda çevreye yönelik olumlu tutumlar geliştirmiş, çevreye yönelik duyarlılıklarıartmış, eskisine oranla çevreye karşı davranışlarında daha hassas olacaklarınıbelirtmişlerdir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Çevre Çalışmaları