Co?O? Bazlı Nanoakışkanların Termofiziksel Karakterizasyonu: Özgül Isı Kapasitesi ve Viskozite - Aydın, Duygu Yılmaz (Fırat University, 2025)
Bu çalışma, etilen glikol (EG) ve deiyonize su (DW) ikili karışımları kullanılarak hazırlanan Co?O? bazlı nanoakışkanların özgül ısı kapasitesi ve viskozite davranışlarını incelemektedir. Hacim oranları %60 EG : %40 DW ve %40 EG : %60 DW olan karışımlar kullanılmıştır. Nanoakışkanlar, Co?O? nanoparçacıkları (

This study investigates the specific heat capacity and viscosity behavior of Co?O?-based nanofluids prepared with binary mixtures of ethylene glycol (EG) and deionized water (DW) at volume ratios of 60:40 and 40:60. Nanofluids were prepared using Co?O? nanoparticles (
Thermophysical Characterization of Co?O?-Based Nanofluids: Specific Heat Capacity and Viscosity
Keywords: Chemical Engineering (Other); Kimya Mühendisliği (Diğer); Nanomaterials; Nanomalzemeler