ASENKRON AĞ TABANLI HİZMETİÇİ EĞİTİM KURSLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ (MEBS OKULU, BÖLÜK KOMUTANLIĞI VE ASTSUBAYLIĞI KURSLARI ÖRNEĞİ) - ÇOLAK, YAKUP (Fırat Üniveristesi, 2005)
Bilişim ve bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler eğitim ve öğretimiradikal bir şekilde değişime uğratmıştır. Eğitimde teknoloji kullanımı hızlı birşekilde artmaktadır. Teknoloji yardımlı eğitim, uzaktan eğitim veya elektroniköğrenme metodlarını 10 yıl önce hayal bile edilemeyecek şekilde değiştirmiştir.Fakat, bu teknolojilerin kullanışlılığı tartışılmalıdır.Bu tezin amacı, Türk Kara Kuvvetleri'nde uygulanmakta olan uzaktaneğitim programlarını kursiyerlerin görüşlerine dayanarak değerlendirmek veuzaktan eğitimin başarılı bir şekilde uygulanıp uygulanmadığını araştırmaktır.Kursiyerlere sorulması gereken ilk soru ?Uzaktan eğitim hakkında nedüşünüyorsunuz?? olmalıdır. Bir kısmı uzaktan eğitim metoduyla verilenkurslara katılan kursiyerlere anket uygulanarak uzaktan eğitim yöntemikullanılarak uygulanan kurslara ilişkin memnuniyetleri ölçüldü.Toplanan verilerin analizinden çıkan sonuç, uzaktan eğitimprogramlarının uygulanışında bazı problemlerin olduğudur. Bu problemlerinüstesinden gelebilmek için de kursiyerlerin motivasyonu, çalışma süreleri vekurs içeriği hakkında bazı önerilerde bulunuldu.Anahtar Kelimeler: Hizmet İçi Eğitim, Uzaktan Eğitim, Asenkron AğTabanlı Öğrenme,
The Evaluation of asynchrenous network-based in-service education (CEIS School, company commander and NCO courses sample)
Keywords: Eğitim ve Öğretim