DİNÎ GRUPLAR SOSYOLOJİSİ AÇISINDAN ALEVÎLİK -FETHİYE KASABASI ÖRNEĞİ- - DOĞAN, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2010)
Araştırma, hızlı bir sosyo-kültürel değişim ve dönüşüm sürecinden geçen ülkemizde, söz konusu değişimin etkilerinin, kendisini Alevî olarak nitelendiren vatandaşlarımızın dinî ve sosyal hayatları üzerinde ne gibi değişimleri zorunlu kıldığını ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.Söz konusu amaçla hazırlanan araştırma, giriş kısmı hariç üç bölümden oluşmaktadır. Araştırmanın giriş kısmında araştırmanın konusu, amacı, sınırları, varsayımları ile araştırmada kullanılan teknikler üzerinde durulmuştur. Birinci bölümde araştırmanın temel kavramları, ikinci bölümde Malatya ve Fethiye kasabasında Alevîlik ve nihayet üçüncü ve son bölümünde de araştırmanın bulguları üzerinde durulmuştur.Anahtar Kelimeler: Din, Alevîlik, Kültür, Değişim, Modernleşme

This search, has been deal with the changes of Alewish?s religios and social life in Fethiye (Malatya) region.This study consist of an introduction and three chapters. In the introduction, we deal with the subject, goal, boundries, hipotez and tecnics of study. In the first chapter, has been taken main conceptions of search.The second chapter, take care of Alewism in our country and Malatya region. And the last chapter deal with the findings of the study with tables and clarificationsKey Words: Religion, Alevîsm, Culture, The Change, Modernization.
Alewish point of sociology of religious group -Example of Fethiye Town-
Keywords: Din