PSEUDOHİPERBOLİK UZAYDA TİMELİKE BİR EĞRİNİN TANJANT VE TRİNORMAL KÜRESEL GÖSTERGELERİ - İLHAK, SEBİL (Fırat Üniveristesi, 2016)
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm çalışmanın giriş kısmı olup, küresel gösterge,Minkowski uzayı gibi literatürde yer alan çalışmalara ayrıldı. İkinci bölümde; uzay eğrileri, manifoldlar, involüt eğriler, ve küresel göstergeler için kullanılan temel tanımlar ve teoremler verildi. Üçüncü bölümde; Minkowski uzay zamanında Pseudohiperbolik uzayda yatan bir timelike eğrisinin tanjant ve trinormal küresel göstergeleri incelendi.

This thesis consist of four chapters. The first chapter has been devoted to the introduction. In the second chapter;fundamental definitions and theorems of space curves, involute curve and spherical images are given. In the third chapter;tangent and trinormal spherical images of a time-like curve lying on the pseudohyperbolic space in Minkowski space-time are investigated. The fourth chapter has been devoted to the conclusion.
Tanjent and trinormal spherical i?mages of a time-like curve on the pseudohyperbolic space
Keywords: Matematik