Cam Lif Takviyeli Çimento Harçlarının Aşınma Direnci Üzerine Atık Mermer Tozunun Etkisi - Gökçer, Bihter; Yıldız, Servet; Keleştemur, Oğuzhan (My University, 2015)
Bu çalışmada, farklı oranlarda cam lif ile takviye edilmiş harç numunelerinin aşınma direnci üzerine atık mermer tozu ilavesinin etkisi incelendi. Bu amaçla, 0.5 kg/m3 ve 1 kg/m3 oranlarında cam lif içeren çimento harçlarına filler malzeme ile hacimce %10, %20 ve %30 oranlarında yer değiştirecek şekilde atık mermer tozu ilave edildi. Elde edilen numuneler üzerinde ultrases geçiş hızı, kapiler su emme ve basınç dayanımı deneyleri yapılarak, aşınma deneyi sonrası meydana gelen değişimler belirlendi. Çimento harçlarında filler malzeme olarak atık mermer tozu kullanımı hem ekonomiklik hem de aşınma direnci bakımından olumlu kazanımlar sağlamıştır.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Aşınma; Harç; Cam lif