???_?? VE [???,??] UZAYLARI İLE İLGİLİ BAZI KAPSAMA BAĞINTILARI - DİNÇ, TUBA (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu yüksek lisans tezinde doğal sayı dizilerinde yoğunluk kavramından hareketle kompleks terimli dizilerde istatistiksel yakınsaklık kavramı incelenmiş ve istatistiksel yakınsaklığın toplanabilme teorisi ile ilişkisine kısaca değinilmiştir. Daha sonra (??,??)?toplanabilirlik, ???yoğunluk ve ???istatistiksel yakınsaklığın tanımları verilmiştir. Ardından hemen hemen ???istatistiksel yakınsak, kuvvetli hemen hemen (??,??)?toplanabilir ve kuvvetli Cesàro toplanabilir dizi uzayları tanımlandıktan sonra, herhangi ??,???? dizileri için bu dizi uzayları arasındaki bazı kapsama bağıntıları incelenmiştir.

In this master's thesis, starting from the concept of density in natural number sequences, the concept of statistical convergence of sequences of complex numbers was examined, than the relationship between statistical convergence and summability theory was briefly mentioned. After then, the definitions of (??,??)?summability, ???density and ???statistical convergence are given. Then, after defining the almost ???statistically convergent, strong almost (??,??)?summable and strong Cesàro summable sequence spaces, some inclusion relations between these sequence spaces for various sequences ??,???? are examined.
Some inclusion relations related to spaces ???_?? and [???,??]
Keywords: Matematik