Anadolu Şehirlerinde Semt Pazarları: Elazığ Örneği - Tunçel, Harun (My University, 2003)
Bu makale zaman-mekan ilişkisi ön planda tutularak Elazığ'daki semt pazarlarının alıcı, satıcı ve satılan mal ilişkisi açısından başlıca özelliklerini ve mekansal dağılışlarını ele almaktadır. Semt pazarları merkezi iş alanının çevresinde yer almışlardır. Semt pazarlarının başlıca iki şekli söz konusudur, çizgisel olanlar ve alansal olanlar. Yazıda ayrıca semt pazarlarının önemi vurgulanmakta ve Elazığ pazarlarında yapılan anketlerden elde edilen bilgilerle alışveriş yapan tüketicilerin sosyo-ekonomik yapısı, pazarı tercih sebepleri değerlendirilmektedir. Elde edilen bulgular, semt pazarlarının özellikle dar gelirli ve yoksul tüketicilere hizmet sunmakta olduğunu ortaya koymaktadır. Çalışmada elde edilen bulguların ışığında konuya ilişkin öneriler de getirilmiştir.
Keywords: Kamu Yönetimi; İktisat; Kentsel Çalışmalar