Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklarından Aeromonas Hydrophila İzolasyonu ve AntibiyotikDuyarlılıklarının saptanması - Tel, O. Yaşar; İrgare, Gülşahen; Karahan, Murat; Keskın, Oktay (My University, 2007)
Bu çalışmada, üzerinde deri lezyonu bulunan Balıklıgöl balıklarda Aeromonas hydrophila tespiti yapılıp, antibiyotik duyarlılıkları araştırıldı. Çalışma kapsamında tesadüfî olarak seçilen 20 adet balık incelendi. İncelenen balıklardan alınan svapların yapılan laboratuvar muayenesi sonucunda üreyen kolonilerden Aeromonas hydrophila izole edildi. İzole edilen etkenlerin yapılan antibiyogramı sonucunda, genel olarak sefoperazon/sulbaktam, sefuroksim ve kanamisin/sefaleksine duyarlı bulunurken, kloksasilin, ampisilin, streptomisin, amoksisilin/kalvulanik asit, danofloksasin, ampisilin/sulbaktam, amikain, eritromisin ve oksitetrasikline dirençli olduğu saptandı.
Keywords: Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi; 2007; O.Yaşar TEL; Aeromonas Hydrophila; Gülşahen İRGARE; Murat KARAHAN; Oktay KESKİN; İzolasyon; Antibiyotik