On the solution of oscillatory problems by the decomposition method - Kaya, Doğan; Bulut, Hasan; İnç, Mustafa (My University, 2000)
Bu makalede Adomian'nın ayrıştırma metodu kullanılarak titreşim problemlerinin analitik ve uygun sayısal çözümleri incelendi. Bu metot ile çözüm, terimleri kolayca hesaplanabilen bir seri formunda elde edilir. Bu tip denklemler için metodun çok etkili olduğu sayısal sonuçlar ile gösterildi. Bazı bilinen teknikler ile bu metod karşılaştırıldığında bu yeni yaklaşımın kısmen kolay ve yüksek derecede hassas olduğu gösterilebilir.
Keywords: Matematik