ÖĞRETMENLERİN ÇOK KÜLTÜRLÜ EĞİTİM ve ANADİLDE EĞİTİM HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ - Özan, Mukadder Boydak; Şengür, Dönüş (My University, 2017)
Araştırmanın amacı, MEB’e bağlı okullarda görevli olan öğretmenlerin çok kültürlülük ve çok kültürlüeğitime ilişkin görüşlerini ortaya koymaktır. Nitel araştırma yöntemlerinden olgubilim deseni ile yürütülençalışma, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Elazığ ilinde görev yapmakta olan 16 öğretmen üzerindegerçekleştirilmiştir. Verilerin toplanması için açık uçlu görüşme formu kullanılmıştır. Araştırma sonunda,katılımcıların çokkültürlülük ve çokkültürlü eğitim ile ilgili çoğunlukla olumlu görüşlere sahip oldukları fakatbu kavramları yalnızca ırk ve dil bağlamında ele aldıkları görülmüştür. Ayrıca, katılımcıların yarısına yakını,eğitimde resmi dilden yana olduklarını bildirmişlerdir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Etnik Çalışmalar