Bir fretting yorulma cihazının tasarımı ve imalatı - Hasçalık, Ahmet; Savaş, Vedat (My University, 2001)
Fretting, küçük genlikli salınımlı bağıl harekete sahip ve mekanik olarak temasta bulunan iki yüzey arasında meydana gelen bir aşınma sürecidir. Bu çalışmada, fretting mekanizması ve buna tesir eden faktörler ile ilgili olarak yapılan araştırmalar incelenmiş ve bu çalışmalar doğrultusunda, fretting yorulma deneylerinin yapılabileceği bir deney düzeneği tasarlanıp imal edilmiştir. Ayrica bu deney düzeneğinde yapılan örnek bir çalışma verilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Makine; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test