Eksudatif perikarditin intraperikardiyal streptokinaz ile tedavisi ( olgu sunumu ) - Rahman, Ali; Uyar, İhsan Sami; Köksel, Mehmet Oğuz; Akarsu, Saadet; Çekirdekçi, Ahmet (My University, 1998)
Pürülan perikarditlerin tedavisinde etkili drenaj uygulaması uzun yıllardan beri bilinen bir yöntemdir. Ancak fibrin yapışıklıklar nedeniyle hu her zaman mümkün olmaz. İşte böyle durumlarda fibrinolitik bir ajanın lokal olarak kullanılması bu amaç için yardımcı olabilir. Biz pürülan perikarditli bir olguda, intraperikardiyal olarak streptokinaz uyguladık. Bu makalede bu yöntemi tartışmak istiyoruz.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Kalp ve Kalp Damar Sistemi